Ska du följa trenderna för sociala medier 2021?

Koffein

Caffeine.tv, en plattform byggd av ex-Apple-designers, låter dig skapa direktsändningar för vänner och följare. Sändningarna dyker upp i ett flöde där du kan ge en emoji-reaktion eller svara med kommentarer.

Tillsammans med direktsända videosändningar kan du också strömma din dator eller TV-skärmar när du spelar videospel. Detta gör koffein till en möjlig konkurrent till den något äldre spelströmningstjänsten Twitch.tv.

Liksom Twitch, som erbjuder dig pengar för höga visningar eller prenumerationer, har koffein lanserat ett intäktsgenereringsprogram som belönar engagerande programföretag.

Företaget har inte angett användarnummer ännu, men dess Crunchbase-profil avslöjar att det hittills har över 259 miljoner dollar i investeringar. Koffeins största investerare hittills är 21st Century Fox.

Bortsett från investerarnas intresse börjar plattformen göra vågor i underhållnings- och sportvärlden. Nyligen användes plattformen för att sända X Games 2019 i Aspen.

Koffeins framgång hittills visar hur livevideo- och videoplattformar får snabbare antagande från yngre publik, särskilt i Gen-Z-åldersgruppen.

Om appen fortsätter att få intresse kan marknadsförare överväga att använda den för att visa upp sitt varumärke genom en mängd olika strategier, som bakom kulisserna, Q & As eller andra livevideor.

Denna plattform kan också vara användbar för marknadsförare i en mängd olika branscher, inklusive nyheter, underhållning, spel och sport.

Om livestreaming kan hjälpa ditt företag att sprida kunskap om en produkt kan det vara en bra tid att bekanta sig med både koffein och Twitch.

När du lär dig mer om plattformarna, se till att avgöra om din publik verkligen använder någon av dem och vad de använder dem till. På samma sätt som TikTok bör du också kolla in vad liknande märken gör om du hittar några med aktiva konton.

Om du har en idé för en livestream som verkar alltför vanligt för Facebook eller Instagram, kan koffein vara ett intressant ställe att testa det.

Eftersom plattformen är ny kan det hända att det inte finns många normer eller regler kopplade till vilket innehåll som fungerar eller inte fungerar än.

Instagram-rullar

Vi kan inte förneka att TikTok ändrade spelet för sociala medier sedan debuten 2017. Det är fortfarande på vår lista i år eftersom plattformen fortsätter att uppfinna sig själv och expandera till en ny publik.

Förra året noterade Facebook TikTok-trenden och svarade med Lasso, men avslutade försöket att göra plats för Instagram Reels.

Reels är nu i direkt konkurrens med TikTok och erbjuder en liknande funktion för att skapa video. Instagram-användare kan skapa videor prydda med specialeffekter, musik och övergångar som är ökända för att hålla användarna i en krets.

Hur kan rullar fungera för ditt företag? Allt från att dela produktreleaser till riktlinjer, rullar kan vara en engagerande metod för varumärken att göra en närvaro hos Gen Z-publiken. Om du inte är säker på hur du börjar, har The Social Impact några roliga och informativa exempel på hur du använder rullar.

Är du inte säker på hur du använder den nya Instagram-funktionen? Börja med ditt varumärke. Hjul är en rolig typ av innehåll som kan visa ditt varumärkes personlighet.

Du behöver inte snygg kamerautrustning eller en regissör för att publicera innehåll som har den virala faktorn. Om ditt team helt enkelt inte har kapacitet att producera detta innehåll ännu, kan du överväga att knacka på en industrinpåverkare för att skapa rullar för dina räkning.

Husparty

Houseparty är en gruppvideomeddelande-app som tillåter videochattar som kan vara värd för åtta användare åt gången. För att göra saker roligare för alla i chatten kan du använda videofilter, klistermärken och andra roliga effekter medan en livekonversation pågår.

Medan appen i sig har funnits i några år har den gått igenom några utvecklingar och nyligen fått stora stötar i intresse och användare. Appen började först som Meerkat, men ommärker sig till Houseparty och uppdaterade dess funktioner. Sedan dess har Houseparty klättrat i App Store-diagram och ökat från 1 miljon till 50 miljoner användare 2020.

Även om appen erbjuder annonsutrymme, kan framtidens marknadsförare använda den på andra kreativa sätt. Till exempel kan ett litet sminkföretag sponsra ett “husparty” där en influencer kan svara på skönhetsfrågor och visa deltagarna hur man använder en av deras nya skönhetsprodukter.

Även om det kanske låter lovande, kom ihåg att den här appen har ett antal stora namnkonkurrenter, inklusive Snapchat och Zoom ..

Den här appen kan också ta extra tid och kreativitet. Om du inte har tid att vara värd för en hemmafest eller inte kan tänka på en som effektivt skulle marknadsföra din produkt, kanske du vill prioritera andra plattformar först.

En marknadsförare som först upptäcker en ny ny social kanal kan bli expert på att lägga upp engagerande innehåll innan deras konkurrenter ens registrerar sig.

Men även om det är viktigt för marknadsförare att hålla intressanta plattformar på sin radar, bör den första prioriteten fortfarande vara att fokusera tid, ansträngning och resurser på de plattformar som redan blomstrar.

För att se till att du balanserar din tid mellan nya och gamla kanaler i enlighet med detta, fokusera på att växa och förfina strategier på de framgångsrika plattformarna, sedan timebox en timme eller så en gång i månaden för att titta på nyare plattformar.

Om du hittar en plattform som TikTok är det både relativt nytt och har en snabbt växande användarbas, brainstorm och schemalägga några experimentella inlägg.

Var noga med att använda experimentstiden klokt och på rätt plattformar. Medan TikTok är ett utmärkt ställe att experimentera och inte verkar som om det går någonstans, finns det alltid en chans att en extremt nischplattform, som Clubhouse, kan bli överskuggad av en större konkurrent – Twitter Spaces.

När du bestämmer vilka plattformar som är värda att titta på eller experimentera med, här är sex frågor som ditt team ska ställa sig:

Vilka är dess aktiva användarnummer? Stora siffror kan innebära att plattformen får fart och att du har ännu fler chanser att engagera dig med en stor pool av användare.

Pratar publikationer eller tankeledare om det? Om en plattform inte anger exakta siffror, men många människor, framstående personer eller nyhetspublikationer diskuterar det – kan det vara lovande.

Har äldre plattformar ett liknande verktyg och en större användarbas? Om en äldre plattform gör samma sak kanske folk tvekar att anta en nyare plattform.

Till exempel använder marknadsförare främst Stories på Instagram i motsats till Snapchat. Även om Snapchat var banbrytande i historien, är Instagram-gränssnittet och upplevelsen något som många fler vet, förstår och litar på.

Kommer min publik att förstå hur man använder plattformen? Kommer min publik att förstå hur man använder plattformen? Det kan vara utmanande att få en mindre tekniskt kunnig person att gå med i Snapchat eller TikTok, men de kanske älskar en plattform som Facebook eller Twitter eftersom gränssnitten kan vara lättare att förstå. Välj plattformar som din publik enkelt kan använda och njuta av.

Kommer publiken att vara intresserade av plattformen? Kommer publiken att vara intresserade av plattformen? Medan en teknisk nybörjare kanske inte tycker om TikTok kan en tonåring bli uttråkad på en plattform som Facebook.

I själva verket föredrar yngre människor visuella appar som TikTok och Instagram. Medan du vill vara uppmärksam på nivån på anpassningsförmåga bör du också vara uppmärksam på hur din publik vill konsumera media.

Leave a Comment