Sociala mediasidor du behöver veta

Som socialt benägna varelser har människor omfamnat teknik som förbinder oss med andra. Varje år registrerar sig ett ökande antal personer som använder sig av sociala medier. Det fanns inte ens en miljard människor som använde sociala medier redan 2010, men antalet översteg mer än 2 miljarder på bara fem år.

År 2019 var det cirka 2,77 miljarder människor som använde sociala medier. Och med att smartphones och internetanslutning blir billigare och lättare att komma åt, bör vi förvänta oss att dessa siffror växer ännu högre. År 2021 kommer mer än 3 miljarder människor att använda sociala medier.

Vad detta betyder för marknadsförare är att det finns en enorm potential att nå en massiv och engagerad publik på sociala medier. Och det är inte bara begränsat till populära sociala mediasidor som Facebook, Twitter och Instagram.

I det här inlägget kommer du att upptäcka 101+ sociala mediasidor som du kan inkludera i din marknadsföringsstrategi för sociala medier för 2021. Några av dessa plattformar kan till och med hjälpa dig att bygga värdefulla förbindelser inom dina intresseområden.

thriller

Triller slog mer än 23 miljoner nedladdningar och medan den har ett sätt att gå för att få TikTok att skaka i sina trendiga stövlar, är Triller definitivt på väg.

Denna AI-drivna musikvideoapp låter användare skapa videor på professionell nivå på några sekunder och erbjuder funktioner som liknar vad du hittar på TikTok. Precis som TikTok skapar Triller-användare musik och kan läsa synkroniseringsvideor som de kan dela med sina följare.

Triller slog mer än 23 miljoner nedladdningar och medan den har ett sätt att gå för att få TikTok att skaka i sina trendiga stövlar, är Triller definitivt på väg.

Denna AI-drivna musikvideoapp låter användare skapa videor på professionell nivå på några sekunder och erbjuder funktioner som liknar vad du hittar på TikTok. Precis som TikTok skapar Triller-användare musik och kan läsa synkroniseringsvideor som de kan dela med sina följare.

WT Social

WT Social är ett nytt socialt nätverk skapat av Jimmy Wales (grundare av Wikipedia). Webbplatsen visar sig vara det ”giftfria sociala nätverket” och försöker positionera sig som ett alternativ till stora, etablerade sociala nätverk som Facebook och Twitter.

WT Social är annonsfri och finansieras av donationer från användare. Nätverket försöker låta medlemmar välja sitt eget innehåll och främja en gemenskap med integritet.

Valens

Valence är ett socialt nätverk byggt för att ansluta svarta proffs. Den lyfter fram och betonar det svarta professionella samfundet runt om i världen och syftar till att skapa meningsfulla kontakter som leder till nya företag och karriärmöjligheter för medlemmar.

Untappd

Untappd ger öldrinkare en plattform där de kan betygsätta öl, dela bilder av öl, tjäna märken, granska tapplistor från platser i närheten och se vilka öl deras vänner dricker.

De kan också kommentera loggade öl och till och med be appen att föreslå liknande öl. Med Untappd kan användare dela incheckningar på Twitter och Facebook och få platser från Foursquare.

Periskop

Periscope är en livestreamingsapp som fokuserar på att upptäcka världen genom användarnas ögon. Appen har mer än 10 miljoner registrerade användare och är värd 9,3 miljoner liveströmmar varje månad. Även om det inte är en enorm plattform, streamas det fortfarande mer än 350 000 timmar video på Periscope varje dag.

Elpha

Elpha är ett socialt nätverk för kvinnor som vill bygga sin karriär. I grund och botten är det LinkedIn för kvinnor. Ganska rad. Elfa-användare kan hitta både personlig och professionell support, hitta jobb och affärsmöjligheter och utöka sina personliga och professionella nätverk.

Yubo

Yubo är en nyare social nätverksplattform som har det höga målet att återuppfinna online-vänskap genom att skapa en säker miljö för alla online. Yubo-användare kan skapa en profil, lägga till vänner och chatta i grupper eller en-mot-en. Du kan använda plattformen för att livestreama och både vänner och potentiella vänner kan kommentera.

Jordnöt

Peanut är ett socialt nätverk för mödrar och potentiella mödrar som är tänkt att hjälpa dem att få vänner och skapa starka nätverk för att stödja dem från fertilitet genom moderskap. Det finns massor av användbara resurser, forum och grupper. De erbjuder nu ett nytt samhällsområde för människor som försöker bli gravid.

Husparty

Houseparty är ett socialt nätverk ansikte mot ansikte. Användare skapar digitala rum där de kan videochatta med upp till åtta personer åt gången.

Användare kan skapa obegränsade rum, och användare kan flytta från rum till rum, videochatta med olika människor, precis som på ett riktigt husfest.

Koffein

Koffein liknar periskop. Användare kan gå med på plattformen som tittare eller sändare. Om du är en tittare får du tillgång till live streamers runt om i världen. Broadcasters inkluderar stora namn inom spel, sport och underhållning.

Koffein har inte annonser eller prenumerationsnivåer. Du kan bläddra bland strömmarna, gå med i en livechatt, rösta upp strömmar och donera till dina favoritföretag.

Steemit

Steemit är en blockchain-baserad plattform. Varje inlägg genererar en hash och användare belönas med STEEM-kryptovaluta. Användare kan skapa inlägg om massor av ämnen och andra användare sedan lägga till kommentarer eller rösta.

Baidu Tieba

Baidu Tieba (Postbar) erbjuds av Kinas Baidu och är ett socialt nätverk baserat på sökordssökningar från Baidu-sökmotorn. Det är ett diskussionsforumformat som låter användare skapa ett socialt nätverk kring ett visst ämne eller gå med i en befintlig grupp.

23snaps

23snaps är en privat bilddelningsapp för föräldrar som ger föräldrar ett säkert sätt att fånga speciella stunder. Användare kan sedan dela bilderna med vem de än önskar och hålla dem borta från nyfikna ögon.

Likee, som tidigare marknadsfördes som LIKE, är en Singapore-baserad kort videoinnehållsplattform som TikTok. Den sociala appen innehåller visuella effekter som 4D Magic och Dynamic Stickers, tillsammans med videoinspelnings- och redigeringsfunktioner.

8 spår

8tracks är en internetradio och sociala nätverkssajter som låter användare skapa, dela och strömma användarkuraterade spellistor med åtminstone (du gissade det) åtta spår.

Det är gratis att skapa ett konto så att du kan bläddra och lyssna på samlade spellistor samt skapa dina egna. Det finns också en prenumerationstjänst, 8tracks Plus, tillgänglig i USA och Kanada.

Academia

Academia är en plattform för akademiker och forskare att dela akademisk forskning. Användare har laddat upp mer än 22 miljoner tidningar och plattformen har 129 miljoner aktiva användare varje månad.

Det började som ett gratis och öppet arkiv med akademiska tidskriftsartiklar men tar nu ut avgifter för att få författare i kontakt med dem som vill läsa sin forskning.

Amikumu

Amikumu är en plattformsapp som kan användas för att hitta människor i närheten som talar eller lär sig vissa språk. Appen skapades ursprungligen för esperanto-talare men utvidgades snabbt till att omfatta högtalare på alla språk.

Appen har medlemmar i mer än 130 länder som talar nästan 600 språk. Amikumus syfte är att skapa ett socialt nätverk där talare och undertecknare kan hitta och dela relevant information lokalt.

aNobii

aNobii är en social nätverkssajt som Goodreads som har användare i mer än 20 länder men som är mest populär i Italien. Webbplatsen lanserades 2006 men förvärvades av Mondadori 2014 i ett köp med HMV Group, HarperCollins, Penguin och Random House. Användare kan lägga till sina böcker samt betygsätta, granska och diskutera dem med andra läsare.

ASMALLWORLD

ASMALLWORLD är en social nätverksplattform inriktad på nordamerikaner och européer som är intresserade av att träffa andra resenärer.

Det är ett betalt socialt nätverk med fyra nivåer från 80 € / år till 21 950 euro / år. Användare måste ansöka om medlemskap och medlemskap kräver vanligtvis en inbjudan från en befintlig medlem eller godkännande av en medlemskommitté.

Athlinks

Athlinks är en gratis social nätverkssajt som riktar sig till konkurrenskraftiga uthållighetsidrottare. Så nisch, eller hur? Plattformen fokuserar främst på tävlingsresultat för löpning, simning, cykling, mountainbike, triathlon och äventyrsracing. Athlinks-medlemmar kan ansluta till sina konkurrenter och andra idrottare.

Leave a Comment