Sociala nätverkssajter du behöver veta

Den mänskliga naturen har som standard programmerats att vara socialt aktiv i viss mån. Vissa människor är mer aktiva, medan andra är mindre!

Men människor har alltid letat efter sätt att ansluta och nätverk med varandra. Och i denna tid av digitalisering har människor hittat sätt att vara socialt aktiva på internet, vilket är möjligt med tillkomsten av de många sociala nätverksplattformarna och apparna.

Nu börjar till och med relationer växa och sluta på sociala medier. Människor behöver inte längre ha ett personligt handslag eller möte ansikte mot ansikte.

Sociala mediasidor har också ökat i antal med stormsteg. Enligt statistiken på Statista använde cirka 2 miljarder användare webbplatser och appar för sociala nätverk under 2015. Och med den ökade användningen av mobila enheter kommer detta antal sannolikt att korsa 2,6 miljarder år 2018.

Så i den här artikeln diskuterar vi några av de mest populära sociala mediasidorna som utforskas av världen idag. Du kan ta reda på om din favoritplattform för sociala medier är en del av listan och till och med lära dig om några riktigt bra sociala plattformar online som du kan börja använda idag.

Facebook

Detta är lätt den största sociala nätverkssajten i världen och en av de mest använda. Och Facebook var kanske den första som överträffade landmärket för 1 miljard användarkonton.

Förutom möjligheten att nätverka med vänner och släktingar kan du också komma åt olika Facebook-appar för att sälja online och du kan till och med marknadsföra eller marknadsföra ditt företag, varumärke och produkter med betalda Facebook-annonser.

Nyligen har Facebook förlorat förtroendet hos miljontals användare genom att låta tredje parter få tillgång till över 87 miljoner användares personuppgifter.

Detta är en massiv brosch av förtroende och har skapat en känsla av oro bland den sociala medieplattformens publik. Så mycket att det nu finns en #deletefacebook-kampanj där människor helt tar bort sig själva från Facebook och istället använder andra nätverk.

Om du är orolig för vad Facebook gör med dina data, varför inte kolla in min guide om alternativ till Facebook och se om det finns en bättre plats för dig att interagera med familj och vänner.

Google+

Ägs av teknikjätten Alphabet (Google), den här intressebaserade sociala nätverksplattformen gör att du kan hålla kontakten med människor genom att dela meddelanden, foton, videor, användbara länkar till webbplatser och så vidare.

Det utökar också stödet för videokonferenser via Hangouts och gör det möjligt för företag att marknadsföra sina varumärken och produkter via företagssidor på Google+.

Baidu Tieba

Erbjuds av Baidu of China, ett sökmotorföretag, Baidu Tieba (internationellt känt som Postbar) är ett socialt forumnätverk baserat på nyckelordssökningarna i Baidu-sökmotorn.

Detta diskussionsforum arbetar med det unika konceptet att låta dig skapa en social nätverksgrupp för ett visst ämne, med hjälp av sökningen, eller till och med gå med i en befintlig social grupp online.

Skype

Skype, som ägs av Microsoft, är en av de mest populära kommunikationsbaserade sociala nätverksplattformarna. Det låter dig ansluta till människor via röstsamtal, videosamtal (med hjälp av en webbkamera) och textmeddelanden. Du kan även genomföra gruppkonferenssamtal.

Och det bästa är att Skype-till-Skype-samtal är gratis och kan användas för att kommunicera med vem som helst, lokaliserad i vilken del av världen som helst, över internet.

Viber

Denna flerspråkiga sociala plattform, som finns på mer än 30 språk, är känd för sina snabbmeddelanden och röstmeddelanden.

Du kan också dela foton och videor och ljudmeddelanden med Viber. Det ger dig möjlighet att ringa användare som inte är Viber via en funktion som heter Viber Out.

Sina Weibo

Detta är en mycket populär mikrobloggtjänst social plattform i Kina som är känd för sin hybridmix av Twitter och Facebooks funktioner.

LINJE

LINE är ett globalt tillgängligt socialt nätverk för meddelanden som gör att du kan dela foton, videor, textmeddelanden och till och med ljudmeddelanden eller filer. Dessutom kan du ringa röst- och videosamtal när som helst på dygnet.

snapchat

Detta är en social plattform för bildmeddelanden som gör att du kan chatta med vänner genom att använda bilder. Det låter dig utforska nyheter och till och med kolla in levande berättelser som händer runt om i världen.

Pinterest

Detta är en fotodelning och en visuell bokmärkeswebbplats för sociala medier eller app som gör att du kan hitta nya idéer för dina projekt och spara dem. Så du kan göra DIY-uppgifter eller hemförbättringsprojekt, planera din resagenda och så vidare med Pinterest.

LinkedIn

LinkedIn är enkelt en av de mest populära professionella sociala nätverkssajterna eller apparna och finns på över 20 språk.

Den används över hela världen av alla typer av yrkesverksamma och fungerar som en idealisk plattform för att ansluta till olika företag, hitta och anställa idealiska kandidater och mer. Den har över 400 miljoner medlemmar.

Telegram

Detta chattnätverk liknar WhatsApp och finns tillgängligt på flera plattformar på mer än åtta språk. Telegram har dock alltid fokuserat mer på integriteten och säkerheten för de meddelanden du skickar över internet med hjälp av dess plattform.

Så det ger dig möjlighet att skicka meddelanden som är krypterade och självförstörande. Den här krypteringsfunktionen har bara gjorts tillgänglig för WhatsApp, medan Telegram alltid har tillhandahållit den.

Reddit

Denna sociala medieplattform gör att du kan skicka innehåll och senare rösta på innehållet. Omröstningen avgör om innehållet rör sig uppåt eller nedåt, vilket i slutändan är organiserat baserat på intresseområdena.

Taringa

Taringa är en av de största sociala nätverksplattformarna i Latinamerika och tillåter användare att dela sina erfarenheter, innehåll och mer.

Foursquare

Detta är en lokal sök- och upptäcktsbaserad social medieplattform som gör att du kan hitta de perfekta platserna (baserat på din plats) att besöka med vänner och nära och kära.

Det ger också lämpliga sökresultat för de bästa matställen, nattunderhållningsplatser och mer i ditt område. Den sociala nätverksfunktionen är nu tillgänglig i en separat app som heter Swarm.

Mix handlar om att upptäcka nytt innehåll som du kommer att älska. Officiellt lanserades 2018, hade Mix ett tidigare liv som en annan välkänd plattform: StumbleUpon.

Nätverket är en nyhetsaggregationssida som låter dig samla ditt favoritinnehåll. Tack vare webbläsartillägg och smartphone-appar kan du enkelt spara favoriter, dela webbplatser och mer.

Den mest unika aspekten av Mix är upptäcktsdelen. Plattformen använder maskininlärning för att förstå dina preferenser och rekommendera dolda pärlor från hela Internet.

Prickarna

the-dots.com är en nätverksplattform som hjälper alla som är involverade i den kreativa processen att ansluta, samarbeta och kommersialisera och hjälpa till att bygga en starkare, mer lönsam och mångsidig kreativ sektor. Född av en äkta passion för att göra de kreativa branscherna mer öppna och meritokratiska, grundare Pip Jamieson lanserade plattformen i Storbritannien 2014.

Mitt arv

Detta är en social genealogisk social plattform som stöder mer än 42 språk och ger sina användare möjlighet att skapa släktträd, ladda upp och bläddra igenom familjebilder och hantera sin egen släkthistoria. Det kan också användas av människor för att hitta sina förfäder och få mer information om dem.

Leave a Comment