9 topptrender för appdesign för 2021

Din app är inte modern om den inte ser modern ut. Det är därför det är så viktigt att hålla koll på de hetaste app-designtrenderna, inklusive vad som väntar 2021. Frågan är, hur förutsäger du morgondagens populära visuella stilar idag?

Vem skulle veta bättre än appdesigners själva? Vi frågade 99designs-communityn av frilansande appdesigners vilka trender de har märkt nyligen. Här är de bästa app-designtrenderna du kan förvänta dig att se mer av under det kommande året och därefter.

De 9 bästa trenderna för appdesign 2021 är:

  • Neumorfism
  • Visuella bilder som är lätta för ögonen
  • Engagerande svepupplevelser
  • Djup genom skuggor och skiktning
  • Analog inspiration
  • Abstrakt och geometrisk konst
  • Oväntade vinklar
  • Nedsänkning genom VR och AR
  • Kreativ datavisualisering

Neumorfism

Ikoner och knappar har blivit extremt enkla under de senaste åren. År 2021 siktar designers på att göra dem mer intressanta. Hur ska de uppnå det?

Svaret kallas “neumorfism”, förkortning för “ny skeumorfism.” Denna trendiga nya app-designtrend tar stilen från början av 2010-talet och ger den en makeover på 2020-talet – samma koncept för att använda verkliga bilder, men med ny och förbättrad 3D-liknande grafik.

Neumorfism tar vanligtvis platta ikoner och knappar och ger dem en frodig dimensionell makeover. Det behåller fortfarande mycket av platt designens tecknade enkelhet, men med en iögonfallande realism som får den att hoppa från skärmen. Inte riktigt fotorealistisk, men mycket mer livsliknande och taktil.

Visuella bilder som är lätta för ögonen

Appdesign ska inte bara vara vacker, det ska också vara en glädje att använda. Nuförtiden, med så många av oss limmade på våra telefoner och stirrade på skärmar hela dagen, är detta mer sant än någonsin. Appdesigners känner av användarnas begär för en bekvämare tittarupplevelse som minskar ögonbelastningen och skapar lätt omfattande mönster i kombination med lugnande färger och bilder som är lätta för våra ögon.

Dessa appdesigner använder lugnande, naturliga färger och enkla layouter som inte överväldiger användare, vilket gör att de kan titta på skärmen längre utan att bli obekväma.

“Våra världar är bullriga, Zoom-trötthet är en sak”, säger Claire Taylor, Senior Product Designer på 99designs. “Den här trenden handlar om att ta bort appdesign till” ett jobb i taget “och använda superminimalism för att undvika distraktion.”

Engagerande svepupplevelser

Swiping har alltid varit en av mobilens största fördelar jämfört med stationära datorer. Även om det går snabbt och enkelt att klicka är svepning bara mycket mer … kul! App-trender 2021 uppmuntrar att spela till den fördelen genom att göra svep mer intressant, engagerande och minnesvärd.

Det finns många olika sätt att förbättra din swipe-upplevelse, så din enda gräns är din fantasi. Detta kan vara lika grundläggande som att lägga till en animering i dina swipes som ger användarna en mer tillfredsställande “vändning av sidan” -upplevelse eller något mer djupt rotat i funktionerna i din app för att effektivisera användaruppgifter.

Djup genom skuggor och skiktning

Om du inte kan få fram en grafik från skärmen kan du försöka skjuta tillbaka allt annat. Ett sätt att uppnå den kraftfulla djupeffekt som är populär inom appdesign just nu är genom tekniker som skuggor och skiktning.

Den här app-designtrenden handlar inte om subtilitet. Designers går in i djärva, mörka skuggor.

Att lägga till starka skuggor och kontrast till fotografi, grafik och andra designelement är en snabb och enkel genväg till visuellt djup. En lika effektiv teknik är att lagra dina element, med delar som överlappar varandra för att skapa en intern hierarki. Dessutom kan du lägga till skuggor i dina lager för att förstärka effekten och lägga till en helt ny dimension i din app.

Analog inspiration

Regeln för appdesign brukade vara ju modernare desto bättre. År 2021 kommer vi dock att se appdesigners gå emot kornet och föra tillbaka analog inspiration till sina appdesigner. Dessa appar innehåller designelement som påminner om den analoga världen: pappers- och kartongstrukturer, collageinspirerade layouter, lätt gulnade bakgrunder istället för orörda vita, retro typografi och knappdesign.

Vi ser appdesigner i stil med tidningar och tidskrifter, liksom miniräknare och brädspel, vilket ger högteknologiska appar en bekant och lättillgänglig atmosfär.

Skönheten i denna app-designtrend är den varma och bekväma upplevelsen som denna stil åberopar. Det handlar om att få appar att känna sig mer riktiga, hemtrevliga och tillfredsställande taktila.

Abstrakt och geometrisk konst

Trots hur många av 2021-trenderna för appdesign som främjar realism och dimensionella effekter, kommer vissa märken att dra nytta av mer abstrakta och konstnärliga stilar.

Enligt Tristan Le Breton, Creative Director på 99designs, är den här stilen “vanligtvis används för startups och appar som ett alternativ till fotografering.” Det väcker uppmärksamhet med ljusa färger och enkla abstrakta former och ger enkel visning utan att distrahera från appens funktionalitet.

Denna app-designtrend hittar den känsliga balansen mellan intrikata detaljer och enkelhet, med massor av variation och konstnärskap vävd in. 2021 kommer vi att se fler och fler appdesigners experimentera med mer komplexa abstrakta bilder, som är extremt förenklad och spännande delikat på samma gång.

Oväntade vinklar

Borta är apparnas dagar med bara vinklar. År 2021 gör appdesigners saker mer intressanta genom att införliva ovanliga vinklar i sina mönster. Oavsett om det är designelement som är vinklade eller bakgrunder som inte följer de vanliga reglerna för rätt vinkel, drar denna appdesigntrend användarnas ögon i nya riktningar.

Designers bryter bokstavligen och bildligt från traditionens gränser för att sticka ut. Oväntade vinklar ger intresse och gör appdesigner ännu mer dynamiska. Resultatet är en app-designtrend som känns utforskande, lekfull och lite upprorisk.

Nedsänkning genom VR och AR

I tider av låsning när man lämnar hemmet är inte ett alternativ, blir virtual reality och augmented reality mer än bara underhållning – de ger en välbehövlig semester. Denna app-designtrend för nedsänkning kommer att fortsätta 2021, med mer tonvikt på dessa interaktiva, uppslukande upplevelser du kan få från bara en mobil enhet.

Nyckeln till den här trenden är att designers skapar appdesigner som får dig att känna att du är inne i appen genom subtila men engagerande designelement, användbar supportinformation på rätt platser och en gamification av hela upplevelsen. Att använda dessa appar ska kännas som ett uppslukande spel som drar dig in när du spelar det.

Tänk utanför rutan för mer kreativa sätt att tillämpa den och sträva efter att inte bara förbättra den visuella upplevelsen utan också användaren för användaren. IKEAs AR-app låter dig till exempel se hur möbler ser ut på olika platser i ditt rum, vilket sparar användare svårt att lyfta för att hitta rätt plats.

Kreativ datavisualisering

Efter år av att ha varit uttråkad i matematikklassen leder populariteten bakom datavisualiseringstrenden till en slutsats: grafer behöver inte vara tråkiga.

Oavsett om du utformar en app kring datapresentation eller bara har några siffror som du vill kommunicera på ett roligt sätt, kan datavisualisering lägga till lite kreativitet i din analys. Att använda unika typer av grafer, animationer och färger i samband med dina data kan göra det mer stimulerande och ge användarna information på ett mer engagerande sätt. Till exempel är vågmönster ett populärt val eftersom de skapar en fascinerande hypnotisk effekt som är ett nöje att titta på.

Ser fram emot 2021 trender för appdesign

Appdesigntrenderna från 2021 följer alla det gemensamma målet att göra appanvändningen mer bekväm, engagerande och njutbar. Appar är inte bara verktyg längre utan de utvecklas till kompanjoner i fickformat som vi vill spendera tid med. Appdesigners förstår denna tendens och vet hur man ser till att appdesignerna från 2021 inte bara är lätta att använda utan också lockande och roliga. Vi kan inte vänta med att se vad de kommer på mer.

Leave a Comment