Viktiga färdigheter du behöver för att vara en Android-utvecklare

Att bygga Android-applikationer kräver en djup förståelse för programmering och design. När man närmar sig en ny teknik för första gången hjälper det ofta att bryta ner den i bitar.

Om du är en erfaren webbutvecklare kommer många av de begrepp och tekniker som är involverade i Android-apputveckling att vara analoga med saker du redan vet – även om att bygga appar för mobila enheter ofta kräver behärskning av ett antal mer nyanserade koncept.

Mobila enheter har mindre skärmar, enklare processorer och – när det gäller Android – många olika tillverkare, vilket innebär att utvecklare behöver hålla koden flexibel och ta hänsyn till en mängd olika användargränssnittsscenarier.

Så vad krävs för att bli en Android-utvecklare? Vi frågade några av de smartaste utvecklarna i vår community – här är vad du behöver veta.

JAVA

Java är programmeringsspråket som ligger till grund för all Android-utveckling. För dem som har fått mest av sin programmeringserfarenhet på språk som JavaScript och Ruby kan det finnas en inlärningskurva när man plockar upp Java för första gången.

Java, som JavaScript och Ruby, är objektorienterat, men det är också striktare om hur det hanterar datatyper. Utvecklare måste vara mycket mer omtänksamma med sin kod, definiera vilka typer av data deras applikationer planerar att arbeta med och mer noggrant fördela knappa minnesresurser.

“Du har inte råd att ha tvetydighet i en mobil miljö, och Java ser till att det inte finns någon förvirring om vad varje komponent i din applikation försöker göra”, säger James Traver, en erfaren Android-utvecklare som har lärt Software Engineering Immersive på GA. “Du slutar skriva mindre kod, men din kod är mer elegant och exakt.”

FÖRSTÅELSE AV XML

XML skapades som ett vanligt sätt att koda data för internetbaserade applikationer. Det är ett strukturerat markeringsspråk som delar många funktioner gemensamt med HTML – du kanske känner igen de vinklade parenteserna.

Taggtyperna och och elementens djupa kapsling. Kort sagt, det gör att information kan skickas mellan enheter på ett sätt som kan förstås konsekvent. I Android-världen använder utvecklare XML för att skapa layouter som fungerar som den grundläggande UI-definitionen för Android-applikationer.

Utvecklare kan också skriva Java-kod som ändrar layoutelement när applikationen redan körs, på samma sätt som webbutvecklare använder JavaScript för att ändra elementen på sin webbplats vid körning. Men att behärska grunderna i XML är en viktig färdighet för Android-utvecklare.

ANDROID SDK

SDK står för Software Development Kit, som, även om det kan framkalla bilder av en portfölj full av spionverktyg, faktiskt bara är ett snyggt namn för en uppsättning förpackad kod. Android SDK: erna är moduler av Java-kod som ger utvecklare tillgång till mobila enhetsfunktioner som kameran och accelerometern.

En nyckelkomponent i Android SDK är ett bibliotek som heter Gradle. Låt oss säga att du vill integrera en social medieplattform som Facebook med din app. Du skulle ladda ner ett kodbibliotek (eller SDK) från Facebook och sedan berätta för Gradle att du använder det, så att när din applikation kompileras förblir din kod väl organiserad.

Nya Android-utvecklare kommer att spendera mycket av sin tid på att upptäcka hur de olika SDK: erna för Android kan delas ihop på olika sätt för att sätta ihop en applikation. Även om detta kommer att ta tid kommer varje Android SDK med många exempel som finns i den officiella dokumentationen, vilket gör det enkelt att förstå vad varje paket gör och hur man ansluter det till din app.

ANDROID STUDIO

Den integrerade utvecklingsmiljön (IDE) som valts för Android-utvecklare kallas Android Studio. Android Studio är byggt ovanpå den väl respekterade IntelliJ IDE, och den levereras med utmärkt stöd för många av de vanligaste Android SDK: erna.

Android Studio har också många av de funktioner som utvecklare förväntar sig av en fullfjädrad IDE. Kodkomplettering hjälper till att automatiskt komplettera förslag när du skriver. Kodavvisare låter dig gå igenom din kod för att identifiera källan till fel.

Det finns ännu mer avancerade verktyg som minne och CPU-skärmar, vilket hjälper utvecklare att se till att deras kod håller hög prestanda på en mobil enhet. Android Studio är ett måste för både nybörjare och erfaren Android-utvecklare.

APIS

Som Android-apputvecklare vill du troligen interagera med många andra tjänster. Du kanske till exempel vill tillåta dina användare att få åtkomst till en kalender från en tredje parts tjänst eller kontrollera aktiemarknaden. Många företag erbjuder API: er och kommer att berätta exakt hur man frågar efter dem på ett konsekvent och säkert sätt.

Medan du är fri att interagera med befintligt API gör Google det också väldigt enkelt att ansluta till sina egna API: er från din Android-app. Du kan till exempel enkelt använda Google API: er för att övervaka användarnas plats, låta dem söka efter lokala platser och referera till en karta inifrån din applikation.

Du vill bli bekväm med att utforska nyanserna i olika API: er och inse att inga två API: er är exakt lika.

DATABASER

Om din app hanterar stora mängder data kommer det mesta förmodligen inte att finnas på din enhet vid någon tidpunkt. Istället kommer din app sannolikt att interagera med en databas som finns utanför din telefon. Molntjänster som Firebase eller Parse tillhandahåller enkla API: er för att lagra data i molnet och göra det tillgängligt över enheter.

Dessa plattformar tillhandahåller ofta också Java-bibliotek som du kan ansluta till din app, vilket gör det enkelt att cacha en del av data på användarens enhet. Den här synkroniseringen av data mellan lokal lagring och fjärradatabas är viktig om du vill låta användare använda appen när de är offline.

Ett annat sätt att lagra data lokalt är genom Androids inbyggda stöd för att använda SQL för att interagera med en SQLite-databas. Hur du än väljer att hantera data i din applikation måste du utforska och förstå hur databaser fungerar och hur du kan fråga dem för att använda den i din app.

MATERIELL DESIGN

Till skillnad från konkurrenter som Apple har Google inte historiskt upprätthållit en konsekvent designestetik över sina produkter. De senaste åren har det förändrats. Google har släppt en uppsättning riktlinjer och standarder för framåtblickande gränssnitt som kallas Material Design, som rullas ut över alla sina produkter.

Dessa standarder innehåller tips för hur man lager olika element på skärmen och använder specifika stilar som droppskuggor. Du har förmodligen sett Materialdesign i verkligheten om du har använt den nya Google Drive-appen eller den nya Inbox by Gmail-appen på mobilen.

Även om det inte är obligatoriskt rekommenderar Google att Android-utvecklare använder dessa riktlinjer som en grund för sina egna användargränssnitt. Dokumentationen online ger en stor grundläggande förståelse för principerna för materialdesign.

BONUS! EN BRA IDÉ

Som alla andra produkter du bygger är bra utförande bara effektivt om du arbetar med ett projekt som användarna faktiskt tycker är användbara. Innan du börjar bygga någon mobilapplikation, ta dig tid att skriva ner din hypotes – vem kommer att använda din app och vilket problem kommer den att lösa?

Dra sedan in din applikation med ett verktyg som Balsamiq eller Sketch och visa det för personer i din måldemografi. Få deras feedback om idén och var villig att upprepa när du samlar råd med hjälp av plattformen. Lär dig att lägga undan din rädsla för feedback som mobilutvecklare och förvänta dig att upprepa din idé när du bygger dina första Android-applikationer.

Leave a Comment