7 av de bästa pengarna i 2021

För dem som vill tjäna pengar på ett lättillgängligt sätt, ger appar gott om vägar att överväga. Du kan använda din smartphone för att ta undersökningar, hämta ett sidoprojekt, sälja dina oönskade saker och mer.

Här är scoop på sju gratis pengar-gör appar. Nerdwallet betraktade appar med minst fyra stjärnor och 25 000 recensioner i både Google Play och iOS App Store.

Ibotta

Hur det fungerar: Ibotta låter dig tjäna pengar på i butik och online-inköp på över 1 500 varumärken och detaljhandelskedjor. Ursprungligen för matvaror har det utökat sig till att omfatta kläder, underhållning, husdjurstillbehör och andra kategorier. Erbjudanden kan vara produkt eller återförsäljare – och vissa kommer automatiskt att tillämpas. För andra måste du slutföra en extra uppgift som att titta på en video eller ta en omröstning.

Det finns tre möjliga sätt att tjäna pengar i butikerna: Lägg till erbjudanden och skicka ditt kvitto i appen efter din shoppingresa, länka din återförsäljare lojalitetskonton eller köpa ett återförsäljare presentkort via Ibotta-appen. För inköp på nätet handlar du via appen eller webbplatsen.

Fördelar: Du får snabbt tillbaka på inköp i butik – vanligtvis inom 24 timmar. Ibotta erbjuder också upp till $ 20 välkomstbonus, referensbonus och olika betalningsmetoder.

Nackdelar: Att tjäna pengar kan vara en långsam process. Du måste ha minst $ 20 i kontanter tillbaka för att lösa in ditt intäkter (eller $ 25 för vissa presentkort). För online-shopping varierar den pågående perioden för att tjäna pengar tillbaka av återförsäljaren. Men för vissa kan det ta flera månader för att få kredit för ditt köp. Till exempel, vid tidpunkten för detta skrivande, är den pågående perioden för Macys.com upp till 90 dagar.

Rakuten

Hur det fungerar: Rakuten (tidigare kända som Ebates) belönar shoppare med upp till 40% kontant tillbaka på inköp från kända återförsäljare, restauranger och matleveransservice. Användare kan också tjäna pengar på resor, presentkort och mer. Det är enkelt: Skapa ett konto, tryck på den affär du vill ha i appen, gör sedan transaktionen via portalen. Du kan också länka ett kredit- eller betalkort till ditt Rakuten-konto för att tjäna pengar tillbaka i butiken – så länge du aktiverar avtalet via appen först. Rakuten krediterar pengarna tillbaka till ditt konto efter det att det bekräftar köpet med återförsäljaren, vilket det står kan ta några timmar till flera dagar.

Swagbucks


Hur det fungerar: Swagbucks är en Cash-Back och Rewards app. Du tjänar poäng, kallad “sb” genom att shoppa, ta omröstningar, titta på videor, spela spel eller uppfylla andra uppgifter via Swagbucks. Du kan lösa in dessa punkter för presentkort eller få pengar tillbaka till ditt PayPal-konto. De totala poäng som tilldelas kan variera beroende på uppgift. Till exempel är undersökningar vanligtvis värda cirka 40 till 200 sb poäng vardera. Minsta saldo som krävs för att lösa in beror på det alternativ du väljer, men vissa presentkort är tillgängliga för så låga som 140 sb.

Betalning: Presentkort eller PayPal.

Fördelar: Swagbucks erbjuder många enkla sätt att tjäna belöningar, och det finns ingen väntetid att betala in. Betalningar kommer vanligtvis inom 10 arbetsdagar efter inlösen. Du kan också få en $ 10 bonus med ett kvalificerat $ 25 inköp när du går med.

Nackdelar: Det betalar inte mycket; En sb är värd cirka en cent. Med många uppgifter värderade till pennies kan det ta en hel del tid och ansträngning för att göra betydande pengar. Dessutom kommer du inte att kvalificera dig för varje undersökning eller uppgift. Användare rapporterar ofta att bli sparkade ur undersökningar i mitten av att ta dem. Detta kan bero på demografi eller oärliga eller inkonsekventa svar, enligt Swagbucks.

Fiverr


Hur det fungerar: Fiverr är en frilansande marknadsplats som har spelningar i över 200 kategorier, till exempel programmering och video och animering. Du skapar en profil som en “säljare” som markerar din expertis. Posta den konsert du erbjuder, vilket kommer att inkludera prissättning och en beskrivning av dina tjänster. Klienter, kända som “köpare”, kan klicka igenom och placera beställningar. Du får betalt när du har slutfört jobbet. Fiverr tilldelar säljarens nivåer baserat på prestanda. När du flyttar upp varje nivå kan du sälja mer “extras”, som en snabbare leveranstid.

Betalning: PayPal, direkt till ett bankkonto eller kredit till ett Fiverr-intäkterskort (ett förbetalt kort). Minsta uttagningsbelopp varierar och du kan debiteras en återkallande avgift, beroende på vilket alternativ du väljer.

Fördelar: Du behöver inte oroa dig för att spåra köpare eftersom de kommer till dig. Du kan också tjäna tips.

Nackdelar: Fiverr tar 20% av ditt resultat för varje spelning, inklusive tips, och det finns en vanlig 14-dagars väntetid att ta ut pengar efter att ha avslutat en order.

Upparbete

Hur det fungerar: Upparbete förbinder frilansare till spelningar skriftligen, design, marknadsföring och andra kategorier på marknaden. Först skapar du en profil. Det bör innehålla information som det område du är intresserad av plus dina kvalifikationer, tillgänglighet och önskad kurs.

Då kan du lägga fram förslag. Klienterna kommer att granska dem och erbjuda projekt om du verkar som en bra passform. Du betalar en liten summa för varje inlämning, men du debiteras inte när kunderna kontaktar dig. Du kan få betalt per timme eller per-projekt.

Betalning: Direkt till ditt bankkonto, Wire Transfer, Instant Pay, PayPal och Payoneer. Avgifter gäller för vissa betalningsalternativ, så var noga med att kontrollera uppåt för detaljer.

Fördelar: Upparbete hjälper till att ta ut arbetet med att söka klienter, upprätta relationer och få betalt. Tjänsten ger dig också flexibiliteten att ställa in din föredragna kurs och schema.

Nackdelar: Appen är gratis att ladda ner, men initiering av kontakt med kunder kostar pengar. Användare får också debiteras en serviceavgift. Upparbete tar en 5% till 20% skärning av ditt intäkter baserat på hur mycket du har fakturerat en klient.

Ju mer du tjänar desto mer får du behålla. Men du får inte betalt förrän 10 dagar efter att faktureringsperioden slutar. Kom också ihåg att du konkurrerar med andra frilansare på plattformen. Det betyder att kunder kan välja de som har satt lägre priser.

Ladda ner: Android, iOS.

Erbjudandet


Hur det fungerar:
Erbjudandet, som nyligen kombinerat med konkurrent Letgo, fungerar som en lokal marknad som du kan använda för att sälja dina saker. Om du vill nå en bredare publik, tillåter erbjudandet också frakt inom de kontinentala USA.

Skapa ett konto och snäppa en bild av din smartphone, bil, soffa eller vad det än säljer. När du har lagt till en titel, beskrivning och pris, kan du skicka in din lista och chatta med köpare direkt via appen.

Då skickar du till eller ordnar ett möte med köparen. [Obs! Om du bestämmer dig för att driva detta under pandemin, följ riktlinjerna för rengöring och hygien.]

Betalning: Kontanter eller deposition till betalkort eller bankkonto.

Fördelar: Skapa en lista är enkel och snabb, och du får betalt omedelbart när du gör en kontantförsäljning. Du kan också se en potentiell köpares recensioner och betyg för att få en uppfattning om hur pålitlig de är i förväg. Om du skickar ditt föremål, betalar köparen kostnaden, och erbjudandet ger etiketten.

Nackdelar: Du är ansvarig för att möta lokala köpare i person och hantering av transaktioner. Säljare måste betala en serviceavgift på 12,9%, eller minst $ 1,99, för leveranser.

Ladda ner: Android, iOS.

Fjäpmark

Hur det fungerar: Fosmarkappen är skräddarsydd för att sälja kläder och tillbehör. Efter anmälan tar du eller ladda upp foton på ditt objekt, fyll i en beskrivning, pris det och dela noteringen.

Du kan också presentera objekt i appens “posh fester”, som är virtuella shoppingevenemang centrerade kring särskilda märken, kategorier och teman. Fosmark E-post till dig en förbetald fraktsetikett när ett köp görs. Sedan skickar du paketet.

Fördelar: Poshmark underlättar hela processen, från att sälja till frakt. Dessutom behöver du inte träffa främlingar för att göra en försäljning. Företaget kommer att täcka förlorade paket och hantera problem mellan dig och köparen. Att få betalt är också relativt snabbt; Fosmark utfärdar pengarna inom tre dagar från köparen som mottar ordern.

Nackdelar: Du betalar en avgift för att sälja genom Fehmark. Företaget tar en $ 2,95 kommission för försäljning under $ 15 och en 20% kommission för försäljning på 15 dollar eller högre.

7 thoughts on “7 av de bästa pengarna i 2021”

Leave a Comment